Praktijk


Je leert op een veilige en ontspannen manier om zelfstandig te rijden.

De rijlessen zijn als volgt opgebouwd:

  • fase 1 -  voertuigbeheersing: sturen, schakelen, koppelen en op technisch juiste wijze wegrijden.
  • fase 2 -  voertuigbeheersing en kijktechniek: berijden van eenvoudige    kruispunten, kijkgedrag, links en rechts afslaan en bijzondere verrichtingen.
  • fase 3 -  gedrag in het verkeer: je leert o.a. in- en uitvoegen, reageren op tekens en signalen, doorstroming en sociaal rijgedrag.
  • fase 4 -  verantwoord rijden: hier komt aan bod: veiligheid, gevaarherkenning, milieubewust en sociaal rijgedrag. Je leert aangepast en besluitvaardig autorijden.Het is mogelijk om een TussenTijdseToets af te leggen. Een TTT is een proefexamen, waarbij je de examensituatie ervaart. Het is een goede voorbereiding voor het examen en voor de bijzondere verrichtingen kun je vrijstelling krijgen. Na de rit, waarvan de route vergelijkbaar is met de examenrit, krijg je van de examinator tips over de onderdelen die nog extra aandacht nodig hebben, zodat de kans van slagen groter wordt.


Heb je faalangst of ben je te zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen, dan kun je een faalangstexamen doen. Jij krijgt dan meer tijd, de examinator heeft meer tijd om je op je gemak te stellen en je kunt tijdens de rit een time-out krijgen. Bij een faalangstexamen moet je natuurlijk wel hetzelfde kunnen laten zien als bij een gewoon examen.


Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie !

Bel : 06-52676952